UUTTA: Paineilmavuotojen mittaus

Paineilmavuotojen mittaus tulee osaksi Nomen palveluvalikoimaa.

Nomen tuote- ja palveluvalikoima lisääntyy CS Instrumentsin tuotteiden myötä. Käyttämämme vuodonilmaisin soveltuu paineilma-, kaasu-, höyry- ja imuilmavuotojen tehokkaaseen havainnointiin. Halutessasi voit hankkia vuodonilmaisimen omaan käyttöönne.

CS Instruments kehittää innovatiivista paineilman ja kaasujen mittaustekniikkaa ja yhtiöllä on tytäryhtiöitä ja jakelijoita kaikkialla maailmassa. Yritys on perustettu vuonna 2002 ja nykyisin työllistää 85 henkilöä. Yhtiö on jo vuosia kuulunut maailman johtaviin paineilman ja kaasujen mittaustekniikan valmistajiin. Kaikki tuotteet poikkeuksetta on kehitetty, valmistettu ja kalibroitu Saksassa. Lisäksi yritys pyrkii aina kun mahdollista, suosimaan saksalaisia toimittajia. Vain tällä tavalla varmistetaan, että ”Made in Germany” ei ole vain kaunis virke paperilla.

Paineilmavuodot kuluttavat rahaa ja energiaa.

Paineilmavuodot aiheuttavat turhaa energiahukkaa, joka on myös useiden asiakasyritystemme auditoitavia kohteita ISO 50001 sertifioinnissa. Paineilmavuotojen säännöllinen mittaus voidaan toteuttaa palveluna tai voitte ostaa laitteen meiltä käyttöönne. Vuotojen havainnointi on järkevää paitsi ympäristösyistä, myös kustannussyistä. Jo ennen energian hintojen rajua nousua, yritys saattoi menettää helposti tuhansia euroja, vaikka linjastossa oli vain muutamia pienehköjä vuotoja. Nyt energian hinnan noustua, on nämä kustannukset vielä tuplaantuneet.

Eikö tätä(kin) voisi tehdä korvakuulolla?

Paineilmavuodot alkaessaan päästävät hyvin korkeataajuista ultraääntä, jota ihminen ei kykene kuulemaan. Isompaa vuotoa voi olla lisäksi mahdoton kuulla tehtaan muun metelin seasta. Tämän vuoksi tarvitaan mittalaite, joka äänen pystyy havaitsemaan. Mittalaitteita on historiassa ollut ennenkin, mutta CS Instruments yhdessä innovatiivisten lisävarusteiden ansiosta voi havaita vuodot hyvin monenlaisista kohteista, läheltä ja kaukaa. Lisäksi kameran avulla nähdään tarkasti missä vuoto sijaitsee.

Miten paljon vuotojen havainnointi voi säästää?

Paineilmakompressorit käyttävät teollisuuden sähköenergiasta noin 3-12%. Paineilmavuotojen hallinta on yksi helpoimmista keinoista yritykselle säästää energiakustannuksia. Lähes kaikissa tuotantolaitoksissa tarvitaan paineilmaa, mutta harva ajattelee mitä ilma todellisuudessa maksaa. Hinta paineilmalle on aina erilainen, johtuen kaikista muuttuvista tekijöistä säädöissä ja tuotannossa. Yhden halkaisijaltaan 2mm vuodon aiheuttama kulu 7bar järjestelmässä saattaa nousta noin 800-1000€ vuosittain, mikäli järjestelmässä on paine 24/7. Tämänkokoinen vuoto on tyypillinen ja pieni, mutta kun näitä kertyy isossa järjestelmässä lukuisia, alkaa vuotojen todellinen kulu hahmottua.

Kiinnostaako paineilmavuotojen mittaus? Ota meihin yhteyttä