Artikkeli MaintWorld -julkaisussa

Kirjoitimme taannoin langattomasta teknologiasta enemmänkin alan johtavaan julkaisuun. Oletko jo lukenut? Pyrimme kertomaan siitä miksi langattomuus on juuri nyt tulossa ryminällä kunnonvalvontaan. Pääasiallisesti syynä on se, että teknologia on mahdollistanut riittävän tarkan mittauksen samalla kun virrankulutus uusilla piireillä ja tiedonsiirtoteknologialla on pysynyt alhaisena. Lue lisää oheisesta linkistä.

https://www.maintworld.com/Partner-Articles/Wireless-Sensors-Can-Now-Replace-Traditional-Systems-in-Condition-Monitoring

PS. Mittausten riittävä tarkkuus ja pitkä aikataso on edellytys esimerkiksi laakerivikojen varhaiseen havaitsemiseen. Pelkkä nopeuden tehollisarvon, eli kokonaistason mittaus 10-1000Hz ei paljasta varhaisia laakerivikoja, sillä niistä syntyvä varhainen värähtely esiintyy yleisimmin noin 3000-5000Hz taajuudella. Tämä asia on syytä ottaa huomioon myös langattomia järjestelmiä hankkiessa, mikäli niitä käytetään laakerien kunnonvalvontaan. nmas chess langattoman järjestelmän avulla onnistuu korkeataajuinen mittaus ja verhokäyräanalyysi.