Endoskoopin tärkein ominaisuus

Ensimmäinen toimiva endoskooppi kehitettiin jo vuonna 1853 Antonin Jean Desormeauxin toimesta. Hänen kerrotaan olevan endoskoopin todellinen keksijä kehitettyään parannuksia edellisiin yrityksiin luoda toimiva endoskooppi, jolla voitiin tutkia myös eläviä potilaita. Tuolloin laitteissa oli jäykkä putki ja valo tuotettiin palavalla kaasuseoksella. Tietynlainen kaasuseos oli tärkeä, jotta pienessä tilassa voitiin saada aikaiseksi paljon valoa. Historiasta kiinnostuneet voivat lukea enemmän laitteesta täällä.

Selvää on, että endoskoopit ovat kehittyneet pitkälle ja tulleet lääketieteen lisäksi myös laajasti muunlaiseen käyttöön. Mitä teollisuuteen tulee, endoskooppi on äärimmäisen hyödyllinen apuväline eri alojen kunnossapidossa. Elintarviketeollisuudessa laitteiden avulla voi tarkkailla eri kanavien puhtautta helposti purkamatta linjoja. Toisaalta laite on välttämätön silloin kun tarkkaillaan esimerkiksi vaihteiston, moottorin tai muiden laitteiden kuntoa tai puhtautta visuaalisesti. Pienestä aukosta kuvaaminen on huomattavasti tehokkaampi tapa tarkistaa laitteiden kuntoa kuin purkaa se osiin.

Historian saatossa endoskooppeihin on tullut lukuisia ominaisuuksia. On kuitenkin yksi ominaisuus, jonka ansiosta endoskoopin hyödyllisyys etenkin teollisuudessa nousee aivan uudelle tasolle. Se on kääntyvä ja ohjailtava kamerapää. Kääntyvän kamerapään ansiosta voi unohtaa kiusalliset tanssit ja karateliikkeet, joiden avulla koitetaan saada kamera osoittamaan sinne mitä halutaan nähdä. Kun endoskooppi on helppokäyttöinen, sitä tulee myös käytettyä enemmän ja hyöty saadaan irti laitteesta. Jokaiseen suuntaan saumattomasti kääntyvä kamerapää vain muutaman millin paksuiseen kaapeliin ei ole helppo tehtävä, joten siitä syystä endoskoopin hinnasta suurin osa muodostuu juuri itse kaapelista.

Coantecin endoskoopeissa yhdistyvät jokaiseen suuntaan kääntyvä kamerapää, kuituoptinen valo, laadukas kamera ja helppokäyttöinen yksikkö suurella näytöllä. C40 malli on myydyin endoskooppimme ja asiakkaamme arvostavat erityisesti sen helppokäyttöisyyttä, keveyttä, kuvanlaatua ja hintaa.