Älyä ja tehokkuutta rakennusten tärinämittaukseen

Tärinämittauksen ympärille on muodostunut liiketoimintaa useiden eri konsulttiyritysten toimesta. Tärinämittauksella tutkitaan erilaisten tärinöiden rakennuksille tai ihmisille aiheuttamaa haittaa ja onkin luonnollista, että tämänlainen toiminta tarvitsee erikoisosaamista. Alalla on kuitenkin vaihtelevia käytäntöjä siitä, miten mittauksia tehdään. Eroja ei ole pelkästään siinä mitä arvoja mitataan ja tutkitaan, vaan myös toiminnassa ylipäätään. Toiminnan laadussa saattaa olla monenlaisia vaihteluita. Tänä päivänäkin kannetaan auton akkuja työmaille, jotta saadaan mittalaitteeseen virtaa ja mittarin luona käydään aika-ajoin lataamassa tuloksia. Myöhemmin näitä tuloksia siirretään Exceliin tai muuhun sovellukseen käsin ja tehdään raportti. Toisaalta on olemassa toimijoita, joiden mittareilla saadaan tietoa automaattisestikin liikkumaan, mutta systeemi on osoittautunut monille toimijoille liian kalliiksi. On sanomattakin selvää, että monimutkaiset toimintatavat aiheuttaa paljon kustannuksia mittausten tekijöille ja sitä kautta myös tilaajalle. Kun tekniikka kehittyy, kehittyvät myös toimintatavat tekniikan ympärillä.

Omnidots on laadukas, helppokäyttöinen ja edullinen.

Omnidots on hollantilainen tärinänvalvontaan tarkoitettujen innovatiivisten, tehokkaiden ja huippuluokan anturijärjestelmien toimittaja. Tärinämittausärjestelmä koostuu SWARM anturista ja siihen valittavista lisävarusteista sekä Honeycomb sovelluksesta. Ohjelmisto toimitetaan SaaS palveluna. Käytännössä mittausten aloittaminen voi siis alkaa samalla hetkellä, kun saat anturin käsiisi. Ohjelmistoasennuksia, pilvipalveluiden hankintaa, tiedonsiirtoa tai muutakaan tarvitse miettiä erikseen. Raportointikin hoituu automaattisesti Honeycomb sovelluksen avulla. SWARM anturin toiminta puolestaan pohjautuu uuteen MEMS teknologiaan, joka mahdollistaa pienen fyysisen koon, alhaisen virrankulutuksen ja automaattisen asennon tunnistuksen. Nämä yhdessä tekevät asennuksesta vaivatonta ja nopeaa. Anturi kiinnitetään rakenteisiin yhdellä ruuvilla ja sen asentoa ei tarvitse tarkasti säätää.

Kokonaisvaltaista kustannustehokkuutta tärinämittauksiin

Anturi on vain yksi pieni asia mittaustoiminnassa. Lista on pitkä kaikista kuluista, jotka liittyvät mittaustoimintaan. Henkilöstökulut, matkakilometrit, matka-aika, tiedonsiirtokulut, pilvipalveluiden kustannukset, ohjelmistokulut ym. Kun toiminta on tarpeeksi monimutkaista, alkaa kulurakenne pikkuhiljaa syömään juustoa leivän päältä. Konsulttiyritykset myyvät sitä erikoisammattitaitoa, joka heillä on ja jonka avulla he tuottavat tilaajalle tietoa ja arvoa. Itse laitteet ovat työkaluja tämän tiedon ja arvon tuottamiseen, joten on suotavaa, että työkalut ovat mahdollisimman helppoja ja tehokkaita käyttää.

Tässä kirjoituksessa on tietysti oiottu mutkia suoriksi, koska emme mitenkään voi ottaa kaikkea huomioon. Jos haluat itse laskea miten Omnidots soveltuu teidän yrityksenne käyttöön, niin olemme mieluusti apuna. Tee tarjouspyyntö osoitteeseen sales@nome.fi ja esitämme hankinnan kulut selkeästi.