Tuotannon tehostaminen ei vaadi suuria projekteja

Kun palavereissa mainitaan sanat reittimittaus, värähtelymittaus, laserlinjaus, etävalvonta, tuotannonseurantajärjestelmä (OEE/KNL) tai kunnonvalvontajärjestelmä, monella vierähtää hikipisara otsalle. Ensimmäisenä mieleen hiipii, ”mitähän tällainen maksaa ja kuinka paljon siihen palaa aikaa ja resursseja?”. Aikaa ei kenelläkään ole liikaa ja kiire lisääntyy. Mitään ylimääräistä ei haluta sotkemaan keskeneräisiä projekteja, vaikka asia olisi tärkeäkin.

Nämä asiat ovat meille vuosien saatossa tulleet tutuksi ja rehellisesti sanoen, meilläkin on kiire erilaisten projektien kanssa ja tuntuu ettei aika riitä kaikkeen. Koska tunnistamme edellä mainitut asiat, pyrimme kaikin mahdollisin keinoin tuottamaan palvelumme siten, että asiointi olisi mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Annamme teille tässä pari esimerkkiä siitä, miten erilaiset palvelumme käytännössä toimivat:

Reittimittaukset

Mikäli haluat kerralla tarkastaa vaikka kaikki tuotantolaitteittesi, ota yhteyttä ensin meihin ja sovitaan yhdessä, milloin ja mihin mittaukset tehdään. Tämän jälkeen me käymme tekemässä mittaukset sovittuna aikana ja lähetämme raportin asiantuntijan kommentteineen ja suosituksineen. Reittimittausten aloittaminen vaatii siis tarjouspyynnön tekemisen ja tarjouksen hyväksynnän. Tämän jälkeen homma on hoidossa. Olemme aiemmin kirjoittaneet tarkemmin reittimittauksista ja voit lukea siitä lisää täällä.

Kunnonvalvontajärjestelmän asennus:

Kunnonvalvontajärjestelmä kuulostaa sellaiselta, että tarvitaan vähintään oma projektitiimi ja viikkojen työ järjestelmän suunnitteluun, asennukseen ja käyttöönottoon. Tämä on ymmärrettävää, sillä ennakoiva kunnossapito on alkanut vasta viime vuosikymmenellä runsaammin yleistymään ja tekniikka tähän liittyen on vielä monelle tuntematonta.

Tiesitkö, että nykyään langaton kunnonvalvontajärjestelmä, joka valvoo jatkuvasti koneen kuntoa ja tallentaa datan pilveen, voidaan asentaa jopa tunnissa? Valvonta ja ohjelmiston käyttö (joko nettiselaimella tai matkapuhelimella) ei vaadi erillistä koulutusta. Mikäli haluat aloittaa kunnonvalvonnan langattomalla järjestelmällä, ota meihin yhteyttä ja laitamme teille tarjouksen. Kun tarjous on hyväksytty, me hoidamme kaiken muun asennuksesta käyttöönottoon hetkessä. Järjestelmä toimitetaan avaimet käteen -periaatteella. Kohteissa, jonne tarvitaan langallinen järjestelmä, vain asennus vie luonnollisesti enemmän aikaa, muuten aloitus ja käyttö on ihan yhtä helppoa.

Tuotannonseurantajärjestelmä:

OEE-mittaus tai suomalaisittain KNL-mittaus on käytössä jo suurimmissa tuotantolaitoksissa ja sen avulla voidaan selvittää tuotantolinjan todellinen tehokkuus. OEE-mittaus tuo esiin ongelmia tuotannosta. Ongelmat voivat liittyä häiriöihin, lyhyisiin pysäytyksiin (kuten vuoronvaihdot), korjaustöihin sekä muihin hukkaa aiheuttaviin tekijöihin, eli käytettävyyteen, nopeuteen ja laatuun. Selvittämällä osatekijät, päästään laskemaan myös tuotannon kokonaistehokkuus. Mittauksesta saadun datan avulla vanhojenkin koneiden tuotantoastetta voidaan parantaa ja näin pidentää koko tuotantolinjan elinkaarta huomattavasti. OEE-mittauksen käyttöönotto ei sekään vaadi asiakkaalta liiaksi resursseja, sillä me olemme mukana alusta alkaen järjestelmän suunnittelussa ja käyttöönotossa. Tämänkin järjestelmän saa avaimet käteen -periaatteella ja asiakkaan ei tarvitse varata omasta henkilöstöstään liikaa resursseja suunnitteluun.

Mites ne kustannukset sitten?

Olemme 15 vuoden aikana palvelleet niin paljon asiakkaita lähes kaikilla teollisuudenaloilla, että tiedämme hinnoittelumme olevan kilpailukykyistä. Ydintoimintaamme kuuluu olennaisesti yritysten tuotantokustannusten vähentäminen ja kilpailukyvyn parantaminen. Arvaamattakin on selvää, ettemme halua nakertaa asiakkaidemme kilpailukykyä. Voit tehdä tarjouspyynnön alla olevalla lomakkeella ja todeta itse.