Tärinämittaus Valtonen Oy - Helppoa ja kustannustehokasta tärinämittausta

Alati muuttuva toimintaympäristö haastaa tärinämittauksen parissa työskenteleviä yrityksiä. Tärinämittaus Valtosella on kokemusta ja vahvaa osaamista tärinämittauksista yli 25 vuoden ajalta. Vuosien saatossa mittaustoiminta on muuttunut yhä vaativammaksi. Erilaiset kaavoituksista juontuvat vaatimukset ja ohjearvot ovat kasvattaneet tärinäselvitysten merkitystä ja asiakkaiden tarpeet ovat yhä kirjavampia. Tärinämittauksessa kyse ei ole kuitenkaan vain ohjearvoista ja niiden noudattamisesta, vaan asumisen viihtyvyydestä, turvallisuudesta ja omaisuuden ylläpidosta ja suojelusta. Tämä kaikki muodostaa kokonaisuuden, jossa asiantuntija on tarpeen.

Mittaustoiminnassa mittarit ovat työkaluja, joiden avulla ammattilainen voi työnsä tehdä. Tärinämittaajan työn arvo ei muodostu laitteiden kanssa pelaamisesta, vaan niiden tuottamien tulosten tulkitsemisesta ja ammattitaidon hyödyntämisestä. Ammattitaitoa tarvitaan, kun arvioidaan tärinän kulkeutumista ja vaikutusta maaperässä ja rakenteissa. Itse mittareihin uusia teknisiä ratkaisuja on tullut vuosien saatossa, mutta monet ratkaisut on rakennettu vanhan laitteiston päälle ja lopputulos on aina kompromissi ominaisuuksien, käytettävyyden ja hinnan kanssa. Kokonaan uusi ja uuteen tekniikkaan pohjautuva järjestelmä oli tervetullut uudistus Valtoselle. ”Olimme odottaneet jo lähes 10 vuotta, että joku tarjoaa uudenlaisia laitteita”.

Tärinämittaus Valtosen tapauksessa Omnidotsin edut vanhaan laitteistoon verrattuna olivat selvät. Aiemmin projektin asetusten laittaminen tehtiin soittamalla palveluntarjoajalle ja yhden anturin kanssa asennuksineen meni noin 20–30 minuuttia. Toisinaan anturia tai sen modeemia piti käydä paikan päällä resetoimassa, jotta saatiin katkenneet yhteydet jälleen toimimaan. ”Yksi ensimmäisistä ajatuksista Omnidotsin kanssa oli sen pieni koko ja yksinkertaisuus. Lisäksi kustannustehokkuus, sillä anturin asennus on hyvin yksinkertaista ja anturi on niin luotettava, että sen luona ei tarvitse käydä lainkaan asennuksen jälkeen, vaan kaikki hoituu etänä”.

Omnidots on näyttänyt etunsa monissa eri tilanteissa. Valtonen on käyttänyt laitteistoa jo useissa kohteissa, kuten siltatyömaalla, purkutyömailla, päiväkodin tiloissa ja jopa museon vitriinissä. Kaikkialla Omnidots on toiminut moitteetta ja mittaustulokset ovat hyvin vertailukelpoisia vanhoihin antureihin. Ajansäästö asennuksessa on huomattava ja projektin voi luoda koska tahansa ja missä vain kymmenessä minuutissa. Erityisen hyvin laite soveltuu kiinteistöjen ylläpidon seurantaan, koska sitä voi helposti ja edullisesti ylläpitää vuosikausia.

Tärinämittaus Valtosen toimintaan Omnidots soveltuu hyvin ja järjestelmän avulla mittausvolyymia voi helposti tulevaisuudessa kasvattaa.

Kysy lisää Omnidots mittausjärjestelmästä